lunes, 1 de agosto de 2011

Bike Fitting

Aprofitant l'estada a Zarautz el passat més de juny per fer el Triatló d'aquesta localitat, vaig decidir fer-me un bikeffitng, és a dir, adequar la bicicleta a la meva biomecànica i no jo a ella.
Quins beneficis dona fer-se una prova d'aquestes? doncs jo penso que moltes. Cada persona és diferent i un mateix model de bicicleta és igual per a tothom, i per tant és important adaptar-la a les teves necessitats per evitar lesions, sobrecàrregues musculars innecessàries, i el que és més important, millorar el rendiment i poder exercicir tota la teva força de forma adequada sobre els pedals.
En el nostre esport, passem hores a sobre la bicicleta, i si el que fas són triatlons de llarga distància, encara més. Ens passem, a nivell popular, de 5 a 10 hores setmanals a sobre de la nostra inseparable bicicleta, pedalajant, pujant ports, fent sèries en pla, etc. i potser no estem bé a sobre ella i no aprofitem aquestes hores que entrenem, potser empitjorem pel risc de lesió!

Seria important, i si alguna tenda ho fa jo serè el seu 1er client, que al comprar una bicicleta, que no oblidem, costen com a mínim 1500e i ves sumant...t'oferisin una prova d'aquestes perquè al sortir per la porta amb ella, aquesta bicicleta sigui i estigui adequada al teu físic. Moltes vegades vas a tendes i, obviament els hi dius el pressupost que tens, ells t'ensenyen les bicicletes dintre d'aquest pressupost i acabes escollint per gust (color, marca, etc.) però no per la que sigui l'adequada per la teva biomecànica i físic.

En definitiva, a l'igual que ens fem proves d'esforç, analítiques, cuidem la nostra dieta, entrenem més que ningú sense cobrar, etc. no vindria de menys fer-se un bikefitting i evitar lesions.

Aquí us deixo la gravació d'abans i de desprès (1,3cm tija més amunt, -2º sillin, sillin davant de tot, potència baix de tot, cales col·locades de forma correcte)  


No hay comentarios:

Publicar un comentario